SPEELBOS

​Een bos om te spelen

Boortmeerbeek telt drie beheerde natuurgebieden die een bezoekje meer dan waard zijn. Op de grens met Kampenhout vind je het Steentjesbos. In 2011 kreeg Natuurpunt via een erfpachtovereenkomst met het OCMW van Mechelen quasi het volledige Steentjesbos in beheer. Het 42 ha grote bos ligt in het noorden van de gemeente Kampenhout en vormt de grens met Hever-Schiplaken (gemeente Boortmeerbeek) en Elewijt (gemeente Zemst). 

 

Met de steun van Sustainability consult werd dit gebeid ingericht als wandelgebied en een deel van dit gebied als speelbos. Het is een pracht van een gebied om in te wandelen, spelen, te ravotten.

 

Dat wandelen en spelen kan op eigen initiatief, met je klas of jeugdbeweging. Kampen bouwen kan, zolang er geen takken afgebroken worden of afvalmateriaal aangesleept. 


Honden zijn welkom als ze aangelijnd zijn en op de paden blijven. Niet iedereen vindt loslopende honden even fijn, dit is trouwens ook zo wettelijk bepaald.

Sustainability Consult

Sustainability Consult is een in Brussel gevestigd communicatie en PR-bureau. Sustainability Consult spitst zich voornamelijk toe op berichten en campagnes die focussen op milieu, energie, duurzame chemie, cleantech, voeding en drank en gezondheidszorg. Ze wil daarbij klanten inspireren om aan een groenere en duurzamere wereld te werken.


Sinds begin 2012 is Sustainability Consult partner van 1% for the Planet, een sterke globale beweging van meer dan 1.000 bedrijven die 1% van hun omzet afstaan aan een netwerk van een 3.000-tal erkende milieuorganisaties over de hele wereld. 

In augustus 2013 kreeg het 47 hectare Steentjesbos in Kampenhout, op een kleine 30 kilometer verwijderd van het Sustainability Consult hoofdkantoor, er een wandelpad, rustbank, totempaal, speelbos en volledig nieuwe bewegwijzering bij. Deze initiatieven worden gefinancierd door Sustainability Consult als onderdeel van haar 1% for the Planet-engagement, en maken dit stukje schone natuur beter toegankelijk voor wandelaars en gezinnen om te bezoeken.

Bekijk de video van de opening van het Steentjesbos.